Minicart 0
  • Du har ingen produkter i handlekurven.

Roald Kragh og Kristian Tregde på service oppdrag

Av Roald Kragh
Service tekniker i Dental Sør Mandal, og Haydom venn!

Haydom 1. mars 2018

Som dere ser av bilder så har også vi i dag hatt møte i Dental Sør avd. Haydom.
Lokalt kaldt Dental Unit

Det er en fornøyd gjeng som jobber på tannklinikken her, og begge Heka unitene har fått en grei servicegjennomgang. De har fått nye herdelamper på begge uniter og ved help av medbragte deler og utstyr har også begge unitene fått EMS scalere påbygd.

I tillegg har de en bordmodell EMS-scaler.

Tannrens med scaler er noe de er blitt veldig flinke til å bruke.

Så har også klinikken fått endel reservedeler fra pent brukte demonterte uniter. Så de kan være selvforsynte i lang tid. (Men ikke for lenge. For jeg må nok ned igjen😀

Kristian farter rundt og diskuterer tannbehandling og div. med Yerimia og Eliharuma (tannlegene). Samt prøver å få ut antall behandlinger, utgifter til lønn og materiell, inntekter osv. Det er jo litt interessant. Effektiviteten er nok ikke helt som vi er vant til i vesten, men tydeligvis OK etter lokale forhold.

Heka UnicLine unitene som vi donerte til sykehuset, ser ut til å takle miljøet i Tanzania rimelig bra. Men ting slites jo på en helt annen måte enn hjemme.
De to lokale tannlege har vært på noen andre klinikken i Arusha og i området, men ingen har på langt nær så bra utstyr som her. Det kan vi være stolte av!

De snakket også om at de muligens skulle lages en klinikk i en by ett lite stykke unna her. Og ut fra prisen de nevnte for en dental unit der så hørtes det veldig ut som no kina-greier. Det er jo fristende å forsøke å tilby de noe bedre, men tenker det er best å konsentrere seg om Haydom.

Servicetekniker Alex på sykehuset er en flink men travelt opptatt mann. Han har mye ansvar og mye jobb. Men ser ut til at han server klinikken bra. De er nok ikke de aller beste på rullerende vedlikehold, men ordner greit opp når ting trenger reparasjon. Unit basene er jo fra 1999 så ting kan jo skje. Men nå er der noe nytt og endel nyere deler og utstyr på de.

Det er gøy å se at det som Jan Thomassen monterte i 2000, og som ble fornyet i 2014 med 2 restaurerte Heka UnicLine 5D uniter er velfungerende. Siste gaven vår var en ny autoklav i forbindelse med jubile og norgesbesøk av medica director til Mandal.

Så det er utrolig gøy å få følge opp det som Jan satte i gang, og så får en jo noen utrolig opplevelser på veien. Her går det aldri slutt på underlige og rare opplevelser.

Her er det vanlig Afrika vær, så det frister ikke å komme hjem igjen om halvannen uke.
Så ikke bli overrasket om vi bare blir litt til… 😄

Roald Kragh, service tekniker i Dental Sør Mandal, og Haydom venn!

Foto Roald Kragh og Linda Mortensen