Minicart 0
  • Du har ingen produkter i handlekurven.

Nyåpning Mandal Tannklinikk

20. april 2018 var det nyåpning i Mandal etter en omfattende ombygning.

Foto og tekst: jan.thomassen@dentalnet.no

Fylkesordfører Terje Damman var i storform under åpningen, og inviterte like godt Fylkestannhelsesjef Terje Andersen ned i stolen og «truet» med behandling.

Dental Sør har bidratt som tegner, konsulent og praksisplanlegger og forøvrig levert det aller meste av teknisk tannlegeutstyr og innredning. (Mye av dette er markert nederst på siden).
Her under er også mange bilder fra klinikken, fra åpningen og av blant annet Eddie Brandsvoll fra Dental Sør som overrekker en varig gave, laget av Torunns Keramikk, til klinikkleder Per Emil Estrup.

Både fra både kommunen, klinikkleder og Fylkestannhelsesjef Terje Andersen ble det gode samarbeid i prosessen og det flotte resultatet ble påpekt i diverse taler. Fylkesordføreren mente å huske at han kun hadde gode minner fra barndommen og gamle Mandal Tannklinikk!

Fakta fra Fylkestannhelsesjef Terje Andersen:

Mandal tannklinikk har vært under oppussing høsten 2017. Nå står en topp moderne tannklinikk klar til å ta imot gamle og nye pasienter.

Tannklinikken tilbyr allerede alle typer behandling til barn og voksne. I tillegg er det anskaffet et spesialrøntgen og et spesialmikroskop som brukes ved rotfylling. Videre er det etablert en tak-heis som gjør det mulig å gjennomføre behandling for funksjonshemmede bedre for pasientene og lettere for de ansatte. Antall behandlingsrom er også økt.

Hovedpoenget er imidlertid at Mandal, Marnardal og Lindesnes nå har fått en robust, moderne og fremtidsrettet offentlig klinikk etablert for lengre periode i Mandal for storkommunen Lindesnes. Kvaliteten og størrelsen på rommene er økt betydelig til formentlig glede for pasienter, pårørende og ansatte.
Mandal TK behandler årlig ca. 4 500 pasienter i alle grupper og i alle typer tannbehandlinger. Antall ansatte er ca 15, og årlig budsjett ca 9 mill. Klinikken er pusset opp for totalt ca 11.mill.